Blog, Fără filtre cu Băcanu

Top-ul celor mai creative comportamente de la bloc!

top-ul-celor-mai-creative-comportamente-de-la-bloc

Top-ul celor mai creative comportamente de la bloc!

Toată viața mi-am dorit să locuiesc la casă. Casă pe pământ. Dar n-am avut și eu noroc de un bătrân italian milionar aflat la apusul vieții care să-mi lase moștenire o casă pe malul lacului Como și m-am chinuit într-un bloc pe malul Lacului Tei.

De fapt, prin mai multe blocuri pe malul Lacului Tei, că până să îmi cumpăr propriul apartament am stat cu chirie pe la diverse dilii, dintre care una care veneau la 10 seara, fără să bată la ușă, ca să verifice dacă am folosit mașina de spălat, pe care îmi interzisese în prealabil să o folosesc, ca să nu o stric.

Mă rog. Ce voiam să zic este că lumea la bloc este foarte creativă. O creativitate pe care nu poți să o aplauzi decât cu 3 cruci mari făcute în grabă.

Așa că am făcut un top al celor mai creative comportamente cu care m-am confruntat de-a lungul timpului, în viața mea la bloc:

1. Să-ți speli covorul cu furtunul în dormitor când stai la etajul 5. Adevărul este că doar proștii merg cu covoarele la spălătorie, adevărata provocare e să-ți speli singur covorul în casă iar toate zoaiele să inunde vecinii, până la parter. Întrebată fiind de ce a făcut asta, harnica gospodină a spus că o femeie adevărată își rezolvă singură covoarele, nu ca burghezii la spălătorie.

2. După ce speli covorul, e musai să-l atârni de balustradă în casa scării pentru că vecinii trebuie să fie și ei stropiți de lături în timp ce așteaptă liftul. La ce bun să speli covorul dacă nu participă cumva toată lumea?

3. Să-ți scoți mobila veche din casă și să o pui la ușa vecinilor. De ce să nu se bucure toți locatarii de priveliștea unei saltele murdare de pete galbene sau maronii ori de lemnărie putrezită? O încântare pentru ochi!

4. Să arunci pe geam pamperșii plini, să fumezi fără scrumieră- scrumiera e grădinița din fața blocului-, să-ți tai unghiile în tocul ferestrei de la bucătărie, să tai ceapă pe geam ca să nu se împută bucătăria, să arunci ciorba pe fereastră, să stai despuiat cu pieile atârnând pe balcon, în timp ce contabilizezi cine mai intră în bloc, ei bine, toate chestiile astea de mare estetică trebuie expuse, că e ceva frumos, ceva ce place la toată lumea. Iar cine are coș de gunoi în casă e prost!

5. Să ai 10 pisici necastrate care intră în călduri cel puțin o dată pe săptămână și, când te saturi de urletele lor, le închizi în baie, ca să audă toată lumea, pe coloană, că ești iubitor de animale. Dar nu e bine să te oprești aici, ideal este să le și scoți litierele pe scara blocului, că să vadă și vecinii cum arată tranzitul normal de pisică și, mai ales, cum miroase când se strâng mormane de sănătate curată.

6. Să te pieptăni și să te tunzi în fața blocului împreună cu prietenele tale, să ieși la table în pijama, fără chiloți, și să te scarpini la una-alta în timp ce saluți politicos doamnele și domnișoarele care intră în scara blocului.

7. Să-ți scoți cățelul la plimbare în casa scării unde își face nevoile, apoi să pui un pic de hârtie igienică peste morman, ca o persoană binecrescută care ești.

8. Să bați la ușa oamenilor cu pumnii, la 2 noaptea, ca să faci scandal că trag apa la toaletă. Că cică nu se face așa, apa la toaletă se trage doar dimineața, o dată pe zi. Eficiență și productivitate!

9. Să îți dezbraci complet nepoții vara și să scoți un lighean mare în fața blocului ca să aibă și ăia micii unde să se scalde. Ce are, dragă? N-ați mai văzut copii despuiați?

10. Să dai slujba de duminică tare, foarte tare în difuzoarele radioului, că e lumea plină de sataniști care trebuie educați cu forța și cu frica de Dumnezeu. Neapărat de la 8 dimineața.

Deși e cam târziu pentru mine, unde găsesc totuși milionarul ăla italian care a prins în buchetul vieții cel puțin 90 de primăveri?