Beauty, Blog

Test alergologic cutanat – DECIEM

Testul este o modalitate usoara de a va ajuta sa anticipati daca veti avea o reactie initial negativa la un produs nou. Este recomandat sa efectuati un astfel de test inainte de a introduce un produs nou in rutina dumneavoastra.

Masca cu 2% Acid Salicilic:
Aplicati produsul, conform instructiunilor, pe o zona mica, o data pe zi, timp de trei zile pentru a testa daca sunteti sensibil la formula. Daca apar iritatii severe, urticarie, umflarea ochilor si a gurii sau dificultati de respiratie, clatiti bine zona, incetati utilizarea produsului si consultati imediat medicul.

Solutie de Acid Salicilic 2 %:
Aplicati produsul, conform instructiunilor, pe o zona mica, o data pe zi, timp de trei zile pentru a testa daca sunteti sensibil la formula.
Dupa testare, incepeti cu o aplicare pe zi. Daca apare uscarea sau exfolierea pielii, reduceti frecventa aplicarii, o data pe zi, o zi da una nu. Daca apar iritatii severe, urticarie, umflarea ochilor si a gurii sau dificultati de respiratie, clatiti bine zona, incetati utilizarea produsului si consultati imediat medicul.

Produse leave-on (serumuri, produse hidratante, uleiuri, acizi directi, antioxidanti, produse makeup, peptide, retinoizi, vitamina c, produse cu protectie solara, etc.) – sunt produsele pe care le lasati pe ten o anumita perioada de timp, in general pe tot parcursul zilei:
Aplicati o cantitate mica de produs pe o suprafata curata a pielii pe partea superioara a antebratului. Pastrati zona uscata. Dupa 24 de ore clatiti zona. Daca pe parcursul testului va confruntati cu roseata, arsuri, mancarime sau iritatii, nu utilizati produsul.

Produse care indeparteaza prin clatire (spuma/ balsam/ gel de curatare, sampon, balsam de par, gel de dus, produse de ingrijire, etc.): 
Aplicati o cantitate mica de produs pe o suprafata curata a pielii pe partea superioara a antebratului. Pastrati zona uscata. Dupa 24 de ore clatiti zona. Daca pe parcursul testului va confruntati cu roseata, arsuri, mancarime sau iritatii, nu utilizati produsul.

Masti si solutii de peeling (Solutie exfolianta cu AHA 30% si BHA 2%, Mastic Must, Myrrh Clay, Flavanone Mud, etc.):
Aplicati o cantitate mica de produs pe o suprafata curata a pielii pe partea superioara a antebratului. Lasati-o cat este specificat in instructiunile de utilizare. Cand a trecut timpul, clatiti-o. Daca va confruntati cu roseata, arsuri, mancarime sau iritatii in decurs de 24 de ore de la efectuare testului, nu utilizati produsul.

Retineti ca testul este doar pentru a determina reactia initiala la produs, nu garanteaza rezultate similare atunci cand produsul este aplicat pe alte zone ale corpului (inclusiv fata) sau dupa utilizarea continua. Nu trebuie utilizat pentru diagnosticarea hipersensibilitatii, alergiilor sau a dermatitei de contact.
Daca sunteti preocupat de folosirea unui produs nou, consultati un dermatolog inainte de utilizare.