Acceptarea termenilor si conditiilor

Constract intre parti

 

AQUA Publis SRL
Reg. com:
J40/17880/2007
CIF:
RO22459838

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Bilenegre (bilenegre.ro).
Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.
Administratorul site-ului Bilenegre (bilenegre.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare Utilizatori. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Vanzator – Bilenegre.ro sau orice partener din Marketplace.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Bilenegre.ro, inclusiv pentru Bunurile si/sau Serviciilor vandute de partenerii Bilenegre Marketplace, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.
Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului
Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Bilenegre (bilenegre.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului OUG 34/2014 , privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul Bilenegre (bilenegre.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda
In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Bilenegre (bilenegre.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil
Prin folosirea site-ului Bilenegre(bilenegre.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Bilenegre (bilenegre.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Drepturi de autor

Site-ul www.bilenegre.ro impreuna cu informaţiile expuse, structura si codulinformatic al www.bilenegre.ro, incluzand, dar nelimitandu-se la, marci, sigle,logo-uri, design, meniuri, articole, texte, fotografii, desene etc suntproprietatea www.bilenegre.ro si sunt protejate de legile mondiale ale dreptului deautor, marca inregistrata şi de drepturile de proprietate intelectuala.
Continutul sau graficawww.bilenegre.ro nu pot fi reproduse/stocate fara a detine opermisiune scrisa, prealabila, din partea societatii care opereaza www.bilenegre.ro

Incalcarea drepturilor de autor poate fi sesizata prin formularul de contact sau la adresa de email office@bilenegre.ro.

Garantii
Produsele noastre nu beneficiaza de garantie, fiind produse consumabile.
Garantam ca produsele comercializate de www.bilenegre.ro sunt sunt produse originale.
Garantia de conformitate este garantia oferita de vanzator, conform legislatiei in vigoare. Este o perioada de timp intre 6 luni si 2 ani prin care vanzatorul iti garanteaza ca produsul vandut este conform cu specificatiile pe care s-a angajat ca le vinde. Aceasta garantie este independenta de garantia tehnica/comerciala. Poate fi mai mica, mai mare sau egala si nu face obiectul defectiunilor tehnice.
Perioada de timp stabilita pentru remedierea reparatiei este de maxim 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.

Siguranta Datelor Personale
bilenegre.ro se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti, si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia.

Datele personale introduse de catre cumparator vor fi folosite de Societate, numai in scopul declarat al acestui site.
Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru a va trimite confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc., in nici un caz nu vor fi furnizate unei terte parti.
Societatea nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice AQUA Publis SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este: preluare, facturare si livrare comenzi online.
Sunteti obligat sa furnizati datele, acestea fiind necesare facturarii si livrarii. Refuzul dvs. determina neonorarea comenzii.
Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la office@bilenegre.ro .
De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.
Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul bilenegre.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date. In fiecare newsletter aveti posibilitatea de dezabonare.

Returnarea produselor
Conform OUG nr. 34/2014, consumatorul are dreptul de a se retrage din contractul la distanta, notificand in scris (descarca modelul formularului de retragere), pe e-mail , la adresa office@bilenegre.ro sau prin posta, ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice (art. 2 alin. 1).
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract:
1. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (art. 16, lit.d);
2. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator (art 16, lit.e);
Astfel, produsele cosmetice si de igiena returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, in ambalajul original (inclusiv folia protectoare sau sigiliul, daca acesta exista), cu toate accesoriile aferente, fara a prezenta urme de uzura, modificare sau consum, atat in cazul produselor cat si al accesoriilor (cutii, ambalaje suplimentare), cu etichetele intacte si toate documentele originale care le-au insotit (ex: instructiunile de utilizare).
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice (art.14, alin.1).
La primire, coletul va fi verificat pentru a se constata daca indeplineste conditiile mai sus mentionate, in caz contrar acesta va fi refuzat. Astfel, vor fi refuzate coletele care contin produse in alta stare decat cea in care au fost livrate, cele a caror returnare nu a fost notificata in prealabil, precum si cele care contin produse deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare.
Conform legii, AQUA Publis SRL va inapoia contravaloarea produselor returnate (excluzand taxele de transport) in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului pentru comenzile platite cu cardul, suma urmand sa fie returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare.

Livrare

Nu suntem responsabili pentru intarzierea livrarii comenzilor cauzata de factori externi: conditii meteo extreme, accidente rutiere, greve, calamitati, manifestari stradale sau alte situatii speciale ce ar putea impiedica firmele de curierat rapid sa livreze intre 48 – 120 de ore, fapt pentru care Bilenegre.ro nu va plati despagubiri pentru prejudiciile create de nelivrarea la timp a produselor.

Termen de livrare

Termenul de procesarea si livrarea a comenizilor poate varia intre 48 – 120 ore* (in zilele lucratoare), in functie de fluxul comenzilor si de firmele de curierat. Comenzile vor fi procesate si expediate doar in acest interval, daca doriti primirea comenzii intr-o perioada ce depaseste acest interval, avem rugamintea sa plasati comanda in apropierea datei alese. Termenul comunicat este pentru zilele lucratoare. Zilele de weekend sau sarbatorile legale pot afecta acest interval.

Pentru comenziile din Europa, durata livrarii poate varia, de la 3 la 10 zile, functie de influenta factorilor externi.

*Termenul este valabil pentru produsele existente in stoc la momentul procesarii comenzii si este garantat doar in masura obligatiilor contractuale asumate de firma de curierat. Termenul curge din momentul confirmarii de expediere a comenzii. Pentru localitatile greu accesibile, aflate in afara ariei obisnuite de livrare a curierilor, termenul de livrare se poate extinde in unele cazuri cu 24h-48h.

In momentul expedierii veti primi o notificare automata pe e-mail. *Aceste intervale de timp nu se aplica comenzilor plasate in cursul weekend-ului, procesarea acestora facandu-se in ordinea plasarii lor. Transportul se face prin servicii de curierat rapid (Fan Courier sau eCourier) iar taxele de transport si gratuitatile sunt valabile doar in aria de acoperire a firmelor de curierat.

Atentie!!! Tinand cont de situatia actuala cauzata de COVID19 si de restrictiile aferente, este posibil ca perioada de procesare si livrare a comenzilor sa dureze mai mult decat este mentionat anterior. Atat noi, cat si firmele de curierat, facem tot posibilul ca livrarea produselor sa se realizeze in cel mai scurt timp, apeland la intelegerea si bunavointa clientilor nostri. Multumim!

Comenzile care nu au datele de expeditie si facturare corecte (adresa, numar de telefon, email) pot suferi intarzieri de livrare. Aceste comenzi se vor procesa abia in momentul in care clientul ne pune la dispozitiei informatiile reale.

*Pentru clientii care fac retur, cheltuielile de transport pentru returnarea produselor vor fi suportate de catre dumneavoastra. 

Cat costa livrarea?

In perioada 1 iunie – 31 august 2024, comenzile de minim 119 lei (online + ramburs) beneficiaza de Transport Gratuit! Iar pentru comenzile achitate online cu cardul, Transportul Gratuit se aplica pentru comenzile de minim 90lei!

Pentru comenzile care sunt plasate in afara perioadei mai sus mentionate, transportul este gratuit se aplica pentru comenzi de minim 200 RON, fara diferente pentru plata online cu cardul! 

Pentru pretul transportului in Europa, exceptand Romania (ale caror costuri le aveti afisate mai sus), costul de livrare il aflati in pagina de finalizare comanda, unde selectati tara destinatara.

Nu suntem responsabili pentru intarzierea livrarii comenzilor cauzata de factori externi: conditii meteo extreme, accidente rutiere, greve, calamitati, manifestari stradale sau alte situatii speciale ce ar putea impiedica firmele de curierat rapid sa livreze intre 24 – 72 de ore, fapt pentru care Bilenegre.ro nu va plati despagubiri pentru prejudiciile create de nelivrarea la timp a produselor.

In cazul in care primiti coletul prin curierat rapid si observati o deteriorare a ambalajului, va rugam sa refuzati coletul si sa solicitati agentului sa intocmeasca un proces verbal! Este singura  modalitatea prin care se pot solicita despagubiri firmei de curierat pentru deteriorarea coletelor in timpul transportului. Reclamatiile ulterioare nu sunt acceptate de firmele de curierat!

Plata

Plata se poate efectua prin:

  • Plata ramburs – Plata totala pentru colet se va efectua catre curier la momentul receptionarii produselor.
  • Carte de Credit/Debit – procesator Plati Online (www.plationline.ro)
    • Cardurile acceptate sunt Mastercard, Visa si Visa Electron – orice model.
    • Dupa finalizarea comenzii veti fi redirectionat automat pe o legatura securizata unde va trebui sa urmariti instructiunile primite. In momentul in care ati finalizat plata, atat noi cat si dvs. primiti o notificare pe adresa de email (lipsa acestei notificari de la Plati Online indica faptul ca tranzactia nu s-a finalizat cu succes).
    • Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverul Plati Online, bilenegre.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detaliu referitor la cardul dumneavoastra.
    • Tranzactia dvs. prin sistemul Plati Online va aparea pe extrasul de cont cu denumirea AQUA Publis SRL.

Deteriorarea coletelor in timpul transportului 

In pofida ambalarii corecte si riguroase, de natura a preveni incidentele in timpul manipularii si livrarii coletelor, pot interveni situatii in care integritatea coletelor este afectata. 

Preturi
Politica noastra de preturi presupune preturi corecte si stabile pe termen lung.Toate preturile produselor in acest site sunt exprimate in RON, si includ taxele. Preturile nu includ taxele de transport. Taxele de transport sunt calculate de sistem si vor fi afisate la finalizarea comenzii. Taxele de greutate suplimentara pentru coletele ce depasesc 1 kg vor fi calculate dupa ambalarea si cantarirea coletelor si vor fi comunicate clientilor in scris sau telefonic.

Promotiile, reducerile de pret
Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil sau in intervale de timp precizate punctual.

Disponibilitatea serviciului
Administratorul Bilenegre (bilenegre.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Bilenegre (bilenegre.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.
Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email: office@bilenegre.ro.

Dezabonare newsletter
Dezabonarea de la comunicarile comerciale se poate face direct din newsletter, facand click pe optiunea “Dezabonare”.

Descrierea si proprietatile produselor
Informatiile cuprinse in descrierile produselor provin direct de la producatori sau reprezentantii lor in Romania. Informatiile sunt traduse si/sau adaptate fara a distorsiona continutul informational. In unele cazuri, proprietatile, recomandarile si metodele de utilizare sunt derivate din carti sau site-uri web de referinta pe domeniile corespondente, informatiile se regasesc in mod regulat si au fost confirmate de mai multe observatii in cercurile stiintifice. Aceste date sunt furnizate in scop informativ, ele nu constituie informatii medicale, nu se pot utiliza pentru stabilirea unui diagnostic medical, si nu angajeaza in nici un fel responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea de uleiuri esentiale, uleiuri vegetale, creme, unturi, sampoane etc in scopuri terapeutice, consultati un medic!

Pozele produselor
Imaginile sunt oferite pe site cu titlu de prezentare, iar produsele livrate pot diferi de imagini – datorita modificarii design-ului, ambalajelor, schimbarii imaginii de brand, fara sa primim o notificare prealabila de la producatori/distribuitori.

Litigii
Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata din Bucuresti, Romania.

Dispozitii finale
AQUA isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.bilenegre.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

Factura electronica

Citind termenii si conditiile ati fost de acord cu emiterea facturii aferente comenzii exclusiv in format electronic, aceasta va fi livrata pe adresa de e-mail din comanda sau in contul dumneavoastra.