Blog, Dermatologist approved

Rutină completă de îngrijire a tenului pentru pielea aflată la menopauză – by Dr. Anca Ciorogar

Menopauza te sperie? Ea aduce multe modificări în corp și, implicit, la nivelul pielii. O rutină corectă te poate ajuta, totuși, să ai un ten proaspăt.

Îngrijirea pielii după menopauză ar trebui să se concentreze pe trei elemente cheie: hidratare, protecție și rejuvenare. Hidratarea este esențială pentru a menține pielea fina, netedă. Protecția solară este necesară pentru a preveni petele pigmentare și accentuarea ridurilor. Prin rejuvenare ne referim la stimularea producției de colagen și îmbunătățirea texturii și tonusului pielii. O rutină completă de îngrijire a tenului, la menopauză ar trebui să includă următorii pași:

1. Curăţare

Curatarea este esențială pentru ca te ajută sa îndepărtezi murdăria, sebumul în exces și machiajul de pe piele. Caută un produs de curățare blând care nu va îndepărta stratul lipidic protector și nu va lăsa senzația de piele care strânge. Curățarea cu extracte de aloe vera și arbore de ceai este blândă pentru pielea fără afecțiuni majore și are efect exfoliant.

2. Tonifiere

Un pas optional, tonifierea ajută la echilibrarea pH-ului pielii și o pregătește pentru următorii pași din rutina de îngrijire. Unele loțiuni tonice au efect calmant, hidratant, iar altele, dimpotrivă, conțin acizi cu rol exfoliant.

3. Aplicarea serumului

Un serum poate ajuta la abordarea problemelor specifice de îngrijire a pielii, precum ridurile sau petele pigmentare. Caută unul cu antioxidanți și peptide pentru a stimula producția de colagen. Serumul are o concentrație mai mare de ingrediente active și o absorbție mai bună în comparație cu cremele topice, așa că aplicarea lui oferă rezultate mai rapide pentru a vă menține pielea sănătoasă și fericită.

4. Hidratare

O cremă hidratantă va sigila serumul. Una ideală conține acid hialuronic sau ceramide pentru a păstra apa la nivel celular. Pielea hidratată corespunzător va arăta mai proaspătă și mai plină de viață, chiar dacă a început menopauza.

5. Protecție solară

Protecția solară este esențială pentru a preveni deteriorarea pielii cauzată in timp de soare. Radiațiile UV dăunează pielii, provocând nu doar pete, ci și grăbind îmbătrânirea și amplificând ridurile. Caută un produs de protecție solară cu spectru larg, cu un SPF de 30 sau mai mare. Este unul dintre cei mai importanți pași de încorporat în rutina zilnică.

by Dr. Anca Ciorogar

Dermatologist approved – Un serial creat din respect pentru știință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *