Blog, Diverse, Pentru starea ta de bine

Poți să reziști mai mult de două minute?

tu-cum-te-vezi

2 minute. Atât rezistă pe poziții idealul de frumusețe în cazul unora dintre noi. Alții se descurcă mai bine în fața presiunii din jur, dar, să recunoaștem, e suficient să ai o zi proastă, să intri pe Insta și să o vezi în toată splendoarea pe tipa aia frumoasă, pe care o urmărești și gata! Îți dai demisia de la propria viață. Shopping, app-uri, filtre, trebuie să fii ca ea!

Frumusețea este o componentă esențială pentru existența noastră. Și, totuși, de ce, azi, te vezi frumoasă sau frumos, iar, mâine, îți vine să spargi oglinda? De ce vrei să fii ca tipa sau tipul pe care îi admiri? De ce ceea ce crezi, azi, că e frumos pare atât de fad mâine? Nu e nicio mare filosofie, doar creierul nostru care ne sabotează când ne e lumea mai dragă.

Percepția pe care o avem despre frumusețe este rezultatul unui proces complex, influențat în permanență de mediul în care trăim și experiențele la care suntem expuși, iar modul în care ne vedem, de cele mai multe ori, nu are legătură cu trăsăturile noastre, ci cu relația pe care o avem cu noi înșine, cu acel raport dintre iubirea și ura de sine. Așa că întrebarea care intervine este: TU CUM TE VEZI?

Răspunsul obiectiv îl poți afla la finalul acestui test (click aici), creat de Mind Education și psihologa Domnica Petrovai. Nu doar că te vei (re)descoperi cu onestitate și îți vei înțelege mai bine relația cu propriul corp și cu frumusețea, ci vei primi și câteva sfaturi bune de urmat de la psihologi.

Tu cum te vezi?
#bilenegre #pentrustareatadebine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *