Beauty, Blog

Mâncarea tradițională de Sărbători îți poate afecta pielea?

mancarea-traditionala-de-sarbatori-iti-poate-afecta-pielea

Mâncarea de sărbători poate afecta pielea în mai multe moduri. Iată cum anumite aspecte ale mâncărurilor de sărbători pot influența starea pielii:

 1. Preparatele pe baza de carne pot fi bogate în grăsimi saturate care, consumate în exces, pot contribui la probleme precum inflamația și acneea. Anumite preparate de carne de Crăciun pot conține aditivi și conservanți care, în unele cazuri, pot provoca reacții adverse la persoanele cu ten sensibil. Preparatele de Crăciun, în special cele procesate, pot conține cantități mari de sare, ceea ce poate contribui la retenția de apă și potența inflamarea pielii.
 2. Consumul excesiv de alimente bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase poate contribui la apariția acneei și la inflamarea pielii. Știm, e greu să reziști unei felii în plus de cozonac, chec sau alte prăjituri specifice!
 3. Consumul excesiv de alcool poate deshidrata organismul, inclusiv pielea, ducând la uscăciune și senzație de deshidratare. În cazul tenului cuperozic, pot accentua roșeața și senzația de iritație. 

   Cum să îți menții pielea în cea mai bună formă în timpul sărbătorilor?

   Moderația este cheia. Nu este nevoie să eviți complet anumite alimente, ci să consumi în mod responsabil și să îți mențineți echilibrul nutrițional, optând și pentru alimente sănătoase precum legumele și fructele. 

   Hidratează-te corespunzător. Asigură-te că îți menți o hidratare adecvată, consumând suficientă apă pentru a compensa consumul de alimente sărate și băuturi dulci sau care conțin alcoolice. 

   Ține aproape produse cosmetice care te ajută rapid dacă îți apar coșuri, dar și produse cu efect calmant. Plasturii hidrocoloidali în cazul tenului acneic și măștile hrănitoare pe bază de acid hialuronic și ceramide te pot ajuta să îți păstrezi pielea în cea mai bună formă.