Blog, Pentru starea ta de bine

Mădălina Z. – Poveste despre neiubirea de sine

Am devenit mămică acum 3 luni și jumătate. Am născut natural, cu prețul unei epiziotomii, motiv pentru care recuperarea nu a fost tocmai ușoară. În prima lună, amprenta foarte proaspătă a nașterii s-a dovedit o adevărată provocare: pe lângă stările emoționale atât de contradictorii (lacrimi, momente de panică, de nesiguranță că voi putea face față situației, dar și clipe de fericire nemăsurată), regăseam o serie de transformări fizice greu de acceptat: burta care părea cam la fel cu cea din luna a 6-a, epiziotomia, incontinența urinară, hemoroizi, articulații sensibile. Corpul meu era departe de cel pe care îl cunoșteam și foarte departe de capacitatea lui, din toate punctele de vedere.
După primele 2-3 săptămâni, odată cu debutul colicilor, s-au adăugat treptat cearcăne până la pământ, riduri parcă mai accentuate, o mină pe care fiecare noapte de nesomn și fiecare zi cu lacrimile bebelușului își punea din ce în ce mai pronunțat amprenta. Nici în următoarele 2 luni lucrurile nu au devenit mai simple, cu un bebeluș pe care durerile de burtică nu l-au lăsat să doarmă nici ziua, nici noaptea.

În acest context, bineînțeles că rutina de îngrijire personală este doar o amintire, ultima noapte de somn pare să mai dureze până la următoarea, cearcănele nu se dau plecate nici la cele mai insistente rugăminți, ridurile par a vrea să facă vreo petrecere la care și-au chemat toate neamurile, sânii nu mai sunt nici ei chiar ce au fost, sunt marcați acum cu niște vergeturi pe care nu mi-aș fi dorit să le cunosc.
Fizic, nu mă simt frumoasă, dar când îmi privesc bebelușul, în ochii lui, mă văd cea mai frumoasă. Când îmi zâmbește, mă simt cea mai bună. Când îl alăptez, mă simt invincibilă. Când îl iau de mânuță, mă simt de neoprit. Infiderent care a fost prețul plătit, el îmi reamintește, în fiecare zi, că a meritat.
Pentru restul, știu că e nevoie de timp.

#neiubireadesine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *