Beauty, Blog

Descoperă cu The Ordinary de ce să nu-ți fie frică de sulfați!

descopera-cu-the-ordinary-de-ce-sa-nu-ti-fie-frica-de-sulfati

Dacă ești fan The Ordinary, probabil știi deja că brandul a fost de la început revoluționar propunând soluții simple, dar potente, cu multă cercetare în spatele formulelor și cu prețuri avantajoase. Așa că a venit timpul să facă lumină și în privința sulfaților, cu un șampon care conține un procent din acest ingredient.

De ce să nu-ți fie frică de sulfați
În lumea produselor de înfrumusețare, e destul de întâlnit ca anumite ingrediente să fie pe val într-un anumit moment, în timp ce altele capătă o reputație mai puțin dorită. E și cazul sulfaților, de care se ferește multă lume, uneori fără să înțeleagă exact ce fac ei și dacă rolul lor este într-adevăr unul negativ.

descopera-cu-the-ordinary-de-ce-sa-nu-ti-fie-frica-de-sulfati

Ce sunt sulfații?
Un grup de surfactanți, care curăță murdăria pe bază de ulei din piele și din păr și care creează spuma din produsele de curățare. Da, ei au în general o reputație proastă pentru că pot provoca iritații și că pot îndepărta mai rapid pigmentul din părul vopsit, dar asta nu înseamnă ca ar trebui să renunți total la ei. Potrivit specialiștilor, o concentrație scăzută de sulfați, de sub 10%, îți poate curăța scalpul fără să irite pielea sau să provoace decolorarea culorii din păr. Cu un nivel de 4%, șamponul The Ordinary este suficient de blând pentru ca majoritatea consumatorilor să îl folosească.

Versiuni blânde
The Ordinary a infuzat acest șampon cu lauret sulfat de sodiu, cunoscut și sub numele de SLES-2, un derivat mai blând al lauril sulfatului de sodiu (SLS), cel mai comun. Utilizarea unui surfactant mai blând precum SLES-2 este necesară pentru un șampon sau un demachiant, deoarece murdăria insolubilă in apă, sebumul și acumularea de impurități (din produsele de styling, de exemplu) nu pot fi îndepărtate eficient doar prin clătirea cu apă.

descopera-cu-the-ordinary-de-ce-sa-nu-ti-fie-frica-de-sulfati

Cu spumă sau fără spumă?
Fără parfum, cu textura ușoară, gelul pentru piele și păr este potrivit pentru curățarea zilnică și pentru toate tipurile de păr. Nu conține alcool, silicon sau ulei, nu agresează și nu irită scalpul. De menționat este faptul că nu face la fel de multă spumă precum un șampon obișnuit, dar asta nu înseamnă că oferă o curățare mai puțin eficientă.

Completează rutina de îngrijire cu balsamul de păr
Ritualul de curățare a părului este incomplet fără balsamul potrivit. Încearcă-l pe cel cu Behentrimonium Chloride (clorura de behentremoniu), ingredientul cheie din formula balsamului. Acest ingredient are rol de agent antistatic și de netezire, care acoperă exteriorul părului pentru a reduce la minim încurcarea, reduce ruperea în timpul pieptănării și îi oferă un aspect mătăsos. Fără silicon și uleiuri, lasă părul ușor, cu volum și nu dă senzația de greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *