Beauty, Blog, Pentru starea ta de bine

Cum alegi cleanserul potrivit?

Nu există un secret al frumuseții universale după cum nu există doi oameni identitici. Există, în schimb, suficiente studii care arată că ț ș ăă poate fi susținută prin constanță și o abordare personalizată. De aceea, observă mesajele pe care ți le transmite pielea, pentru a-i putea oferi ceea ce are cu adevărat nevoie și a-ți adapta strategia de îngrijire în funcție de transformările prin care trece sub impactul factorilor externi, a bunăstării tale emoționale și a stilului de viață.

Iar dacă e să vorbim despre constanță, aceasta se traduce într-o rutină de îngrijire asumată, de la care să nu derapezi orice ar fi.

Și, bineînețeles, să începi mereu cu un cleanser potrivit nevoilor tale, nu pentru că ai auzit de la o prietenă sau influencer că ar fi bun.

Cum să alegi cleanserul potrivit pentru tine, acel THE ONE, care nu-ți usucă și nici nu te lasă falită? 

1. Cunoaște-ți tenul.

Există 5 tipuri principale de ten – gras, normal, mixt, uscat, sensibil – și fiecare vine “la pachet” cu un set de nevoi și provocări.

Nu știi cum să determini tipul tău de ten? Încearcă această metodă.

 • Aplică un cleanser cu o formulă ușoară pe tenul uscat și masează.
 • Clătește cu apă din abundență și usucă-ți pielea cu un prosop curat.
 • După 25-30 min., observă-ți pielea, cum o simți și cum arată.

Dacă ai senzația de strângere sau simți un disconfort, cel mai probabil ai pielea uscată. Dacă observi că pielea îți strălucește excesiv, înseamnă că ai tenul gras, iar dacă ai și zone cu mai mult sebum și zone uscate, intri în clubul celor cu ten mixt. Firește, iritația indică o sensibilitate crescută a tenului.

TIP:

Dacă ai un ten mixt sau cu tendință de îngrășare, ai nevoie de o formulă echilibrată.

Mulți optează pentru un gel de curățare care usucă, crezând în mod eronat că, îndepărtând și ultima “picătură” de sebum din piele, vor rezolva problema. În realitate,

însă, când folosești produse astringente,

pielea produce și mai mult sebum; o reacție fiziologică la uscare.

2. După nevoi, și ingrediente active.

Dacă-ți cunoști tenul, vei ști și ce ingrediente active trebuie să conțină cleanserul. Așadar, dacă ai nevoie de:

 • Hidratare: Ceramide, Acid Hialuronic, Aminoacizi, Panthenol, Squalane etc.
 • Exfoliere: Acid Salicilic, Acid Glicolic, Acid Lactic, Acid Mandelic etc.
 • Antiaging/uniformizare/luminozitate:Retinol, Vitamina C, Niacinamide.
 • Calmare: Centella, Ceai verde, Mușețel, Aloe Vera, Ceramide, Ovăz etc.

TIP:

Urmărește procentul ingredientelor active, care ar trebui să fie scăzut în cazul retinolului, a acizilor exfolianți sau vitaminei C și un procent cât mai ridicat în cazul ingredientelor pentru hidratare și calmare.

3. Ce textură preferi să aibă produsul?

Este un produs pe care îl folosești zilnic, așa că trebuie să îți placă textura lui. Ai de ales între: jelly, cremoasă, densă, light etc.

4. Cu parfum sau fără?

Dacă ești o fire pretențioasă în privința mirosurilor, optează pentru un cleanser fără parfum. În acest caz, însă, trebuie să îți asumi că produsul va avea un iz “chimic”. Ce vei simți va fi, de fapt, mirosul ingredientelor.

5. Gândește-te ce buget poți aloca pentru rutina ta de îngrijire.

Cu siguranță, apreciezi eficiența și crezi că dacă e scump, e bun, ceea ce nu e neapărat adevărat. În ultimii ani, au apărut multe startup-uri în skincare dedicate dezvoltării unor formule eficiente și accesibile ca preț, care pot fi o alegere smart. În definitiv, trebuie să fim raționali și să nu dăm faliment, pentru că vrem să avem produse de lux pe raft.

Must-have pentru un cleanser:

 • Să nu afecteze bariera pielii și să nu îndepărteze uleiurile naturale.
 • Să nu lase senzația de strângere sau discomfort la nivelul pielii sau ochilor.
 • Să aibă un pH ușor acidic. pH-ul pielii variază între 4.7 – 5.75, deci, și produsul de curățare ar trebui să fie în jurul acestor valori.
 • Să conțină ingrediente active.
 • Să îndepărteze makeup-ul și impuritățile, oferind un aspect uniformizat. În general, produsele care îndepărtează machiajul sunt combinate cu un produs blând de curățare elimină impuritățile rămase.
 • Să hidrateze fără să lase un reziduu gras pe suprafața pielii.
 • Să poate fi folosit de oricine, indiferent de tipul de ten, inclusiv de cei cu ten sensibil/reactiv.
 • Să aibă mai puțini surfactanți (agenți de curățare). Cu cât un produs face mai multă spumă, cu atât mai mulți surfactanți conține, care pot usca și dezechilibra echilibrul pielii.
 • Dacă este pe bază de ulei, de preferat să fie non-comedogenic (ex: Squalane), light, blând cu ochii și să se îndepărteze ușor cu apă, fără să lase o peliculă grasă pe piele.

Recomandarea noastră, pentru orice tip de ten: Rose Calming Cleanser

Formulat cu Apă de Trandafir și Centella, are proprietăți calmante și nutritive, datorită combinației cu Aloe Vera, Ovăz și Allantoin. Garantează eficacitatea procesului de curățare, fără a modifica echilibrul natural al pielii.

 • Apa de trandafir 50 % – Calmează
 • Aloe Vera 5 % – Efect răcoritor și calmant
 • Centella Asiatica 5% – Efect antioxidant
 • Ovaz 3% – Efect hrănitor
 • Allantoin 0.5 % – Calmează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *