Beauty, Blog

Alb ca laptele: tenul dupa exfoliere

 

V-ați întrebat ce se întâmplă cu pielea dumneavoastră în fiecare zi? Ea se află într-un proces de regenerare continuă, prin înlocuirea celulelor moarte cu unele noi. Totuși, aspecte precum înaintarea în vârstă, stresul, acțiunea negativă a soarelui, bolile de piele sau genetice, toate încetinesc sau opresc regenerarea naturală, iar în jurul vârstei de 30 de ani încep să apară ridurile de expresie. Pielea încetinește să mai producă colagen în cantitatea necesară pentru a oferi elasticitate și apare nevoia tratamentelor cu efect de stimulare din profunzime a dermului.

crema-revitalizanta-cu-aha-bha-si-vitamina-c-daily-cream-50-ml-cosrx

Un astfel de tratament, pe care îl putem realiza acasă, este exfolierea chimică, acesta constă în aplicarea unor ingrediente cosmetice care determina exfolierea pielii, stimularea producției de colagen și regenerarea celulară.
În funcție de afecțiune și scopul tratamentului, se folosesc mai multe tipuri de acizi, în diverse concentrații:
1. Exfolianți AHA (alpha hidroxy acid) – Acidul glicolic (derivat din trestia de zahăr) și Acidul lactic (derivat din lapte);
2. Exfoliantul BHA (beta hidroxy acid) – Acidul salicilic.
Exfolierea conferă pielii strălucire și luminozitate, hidratare și prospețime, este eficientă pentru ridurile fine, hiperpigmentare și acnee
Dacă vă întrebați ce tip de exfoliant să folosiți dintre cele două, luați în calcul urmatoarele aspecte: concentrația, pH-ul și ritmul utilizării alfa și beta hidroxiacizilor, acestea determină rolul și evoluția lor, respectiv exfolierea, depigmentarea și acțiunea antirid. Diferența pornește de la solubilitatea lor: AHA sunt solubili în apă și BHA în mediu uleios. 
• Pentru tenul normal spre uscat sau afectat de soare, cu cicatrici sau riduri, aplicați exfoliantul AHA, cu o concentrație mai mică de 10% și un pH între 3 – 4. 
• Pentru tenul normal, mixt sau gras, sensibil și predispus la acnee sau puncte negre, este recomandat exfoliantul BHA, capabil să pătrundă în porii blocați cu sebum, să exfolieze celulele moarte și să calmeze pielea, datorită efectului antiinflamator și antibacterian. BHA este eficient la concentrații mai mici (1-2%) și la un pH de 3 – 4. 
• Dacă alegeți să le folosiți pe amândouă, utilizați-le separat, unul ziua și altul seara, sau pur și simplu în zile diferite. Aplicați exfoliantul BHA pe zonele tenului mai gras si exfoliantul AHA în zona pielii mai uscate. 

serum-revitalizant-cu-aha-bha-si-vitamina-c-booster-serum-30ml-cosrx

Aplicati produsul AHA sau BHA după curațarea tenului și după uscarea tonerului, dar evitați zona pleoapelor sau de sub ochi. Odată ce exfoliantul a fostabsorbit, puteți aplica produsele din rutina de îngrijire: o crema hidratantă, un ser, o cremă pentru ochi, produse cu factor mare de protectie solară (minim SPF 30) și/sau fond de ten.
În funcție de tipul de ten, de concentrația exfoliantului și de reacția pielii, aplicarile pot varia de la o dată pe zi până la o dată pe săptamână. Puteți folosi exfolianții indiferent de anotimp, dar este recomandat să întrerupeți utilizarea lor cu cel puțin 2 săptămâni înainte de expunerea prelungită la soare. 
Dacă visați la un ten alb ca laptele, începeți treptat un tratament cu exfolianții AHA și BHA de la COSRX. Exfolierea redă considerabil sănătatea și echilibrul pielii, punând în mișcare fluxul sanguin și producția de colagen, eliberează porii, îndepărtează punctele negre și reduce ridurile. Efectele totale se vor observa după cel puțin 6 luni de utilizare constantă. 
Pentru rezultate garantate, încercați…