Blog, Dermatologist approved

7 ingrediente de care are nevoie pielea ta când ești la menopauză – by Dr. Anca Ciorogar

Îngrijirea pielii este foarte importantă atunci când te apropii de menopauză. Reducerea nivelelor de estrogen determina, printre altele, laxitatea pielii, care apare sub formă de riduri și linii fine. In plus, sub influenta modificărilor hormonale, pielea poate deveni mai uscată, mai subțire și mai predispusă la pete pigmentare.

Chiar dacă există o multitudine de produse de îngrijire pe piață, pentru multe nevoi, câteva ingrediente pot fi de un real folos pentru pielea ta. Pentru a combate problemele cutanate de la menopauză, dermatologii recomandă utilizarea ingredientelor de îngrijire a pielii precum retinol, vitamina C, niacinamide, acid hialuronic, ceramide și peptide. Aceste ingrediente pot ajuta la reducerea inflamației, creșterea producției de colagen, îmbunătătirea tonusului și hidratarea pielii, reducerea liniilor fine și a ridurilor, precum și corectarea hiperpigmentarii. Iată care este rolul fiecăruia:

1. Retinol și retinoizi
Retinolul și retinoizi pot contribui vizibil la reducerea liniilor fine și ridurilor. Retinolul este o formă de vitamina A care stimulează producția de colagen, dar necesita răbdare și atenție. Efectul este vizibil după aproximativ 3 luni de folosire și excesul sau concentrațiile prea mari nu aduc niciun beneficiu, dimpotrivă, pot irita pielea.

2. Alfa-hidroxiacizi (AHA)
AHA determina exfolierea blândă a pielii, ceea ce facilitează penetrarea altor ingrediente active și duc îmbunătățirea texturii pielii.

3. Acid Hialuronic
Acidul hialuronic este un umectant care atrage apa in piele, menținând-o hidratată și netedă.

4. Niacinamide
Niacinamidele (vitamina B3) ajuta la reducerea inflamației, hiperpigmentarii și la îmbunătățirea elasticității pielii.

5. Vitamina C
Vitamina C este un antioxidant care îmbunătățește luminozitatea pielii și reduce apariția petelor de vârstă.

6. Ceramide
Ceramidele sunt lipide care ajută la întărirea barierei pielii, prevenind pierderea apei din celule și deteriorarea cauzată de factorii de stres din mediu.

7. Antioxidanți
Vitamina E și extractul de ceai verde sunt doar câțiva dintre antioxidanții care pot ajuta la protejarea pielii de radicalii liberi.

8. Peptide
Pot ajuta la stimularea producției de colagen și la îmbunătățirea fermității pielii.

by Dr. Anca Ciorogar

Dermatologist approved – Un serial creat din respect pentru știință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *